کاوش موضوع به
صفحه اصلی
به
بِه، به جنگلی، شالبه (نام علمی: Cydonia oblonga) تنها عضو سرده سیدونیا در زیرتبار مالینا (که شامل سیب، گلابی و دیگر میوهها است) از تیره گلسرخیان میباشد. این درخت برگریز میوههای سخت، معطر و به رنگ زرد طلایی روشن تولید میکند که از نظر ظاهری شبیه به گلابی هستند. میوههای رسیده به سخت، ترش و گس هستند. این میوهها به صورت خام یا فرآوریشده در قالب مربا، پنیر به یا نوشیدنیهای الکلی مصرف میشوند. به دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. با این حال وقتی به پخته میشود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و به صورت مربا و مارمالاد نیز مناسب است.
این میوه بومی ایران بوده و اکنون به صورت جهانی در ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و نیوزیلند پرورش مییابد. درخت به گاهی به عنوان گیاه زینتی به دلیل شکوفههای جذاب و صورتی کمرنگ آن یا به صورت بنسای کوچک پرورش داده میشود.... بیشتر در ویکی پدیا